tirsdag 6. september 2011

Connie drept av kjæresten - 22-åring i retten i dag

Hovedsaken nå

Connie drept av kjæresten - 22-åring i retten i dag

KRISTIANSAND TINGRETT (VG Nett) Den 22 år gamle sørlendingen har verken forklaring eller motiv for hvorfor han drepte kjæresten.

KRISTIANSAND TINGRETT (VG Nett) Den 22 år gamle sørlendingen har verken forklaring eller motiv for hvorfor han drepte kjæresten.




Den 20 år gamle studenten Constansa «Connie» Hernandez ble drept av sin kjæreste natt til søndag 9. januar. Den 22 år gamle gjerningsmannen er tiltalt for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

I dag startet rettssaken i Kristiansand tingrett. I sin innledning sa statsadvokat Jostein Johannessen at «Connie» og den tiltalte 22-åringen hadde hatt en uenighet på vorspielet den fatale januarkvelden.

Til slutt skal hun ha vært alene igjen i leiligheten der vorspielet ble arrangert sammen med 22-åringen.
DREPT: Constansa «Connie» Hernandez ble drept 9. januar. I dag starter rettssaken i Kristiansand. Foto: PRIVAT
- Connie var på vei ut døra og hadde jakke og støvletter på da vi legger til grunn at drapet skjedde. Hun hadde ringt etter taxi, og denne ringte henne opp to ganger der hun sa hun var på vei ut. Men hun kom aldri, sa Johannessen.

Foreldrene på plass

Også moren Pamela Cepeda og faren Sergio Hernandez er tilstede i Kristiansand tingrett for å se sin datters drapsmann og høre hans forklaring.

- Familien og venner var samlet i går kveld. Vi tente lys og ba om at Guds vilje og rettssystemet går sin rettferdige gang, sier Pamela Cepeda til VG.

- Med tapet av min datter vil livet aldri bli det samme igjen. Vi er veldig psykisk preget av hendelsen. Våre liv ble drastisk forandret, men det splittet oss ikke. Den mest dyrebare skatten en mor kan ha er et barn, vår datter er nå borte. Constanza var en glad og sosial jente som hadde mange planer for fremtiden, og alt som hun hadde som mål oppnådde hun. Med fraværet av min datter, vil livet mitt aldri bli den samme igjen, sier moren Pamela Cepeda.

Tiltalen: - Knivstukket 150 ganger

(Artikkelen fortsetter under bildet)
I RETTEN: Her den tiltalte 22-åringen og hans forsvarer Sveinung Johnsen i Kristiansand Tingrett i morges. Mannen er tiltalt for å ha knivstukket og drept kjæresten Constansa «Connie» Hernandez i januar i år. FOTO: PETTER EMIL WIKØREN/VG

Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder ble Connie stukket minst 150 ganger med en 33 centimeter lang kokkekniv. Et stort antall av knivstikkene ble trolig påført henne etter at døden inntrådte.

- Vi ser ikke på ham som en person, men som et monster. Det er ikke menneskelig å bruke så mye vold, og han må ha stukket henne til han gikk tom for krefter og ikke orket lenger, sier moren.

Den siste samtalen

Lørdag 8. januar pyntet Connie seg hjemme hos sine foreldre før hun skulle på fest i kjærestens leilighet i Østerveien i Kristiansand.

Moren forteller om deres siste samtale:

- Mamma, hvordan ser jeg ut?

- Du ser nydelig ut som alltid, min prinsesse, svarte jeg. Hun gikk glad ut av døren og det var det siste vi så til henne, sier Cepeda.

- Husker ingenting

Den tiltalte 22-åringen har vært sterkt nedbrutt og var en periode i varetekt ved psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Nå er han i ordinær varetekt.

Påtalemyndigheten legger på sin side til grunn at han verken var bevisstløs eller psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Til politiet har 22-åringen forklart at han ikke husker noe av drapshandlingene.

- Jeg er noe skeptisk til at tiltalte angivelig ikke husker hva som skjedde da hun døde. Det er på grunn av de omfattende telefonsamtalene med familie og venner rett etter drapet, sier statsadvokaten.

Ringte broren

Det var 22-åringen selv som ringte tvillingbroren og en venninne ilke etter drapet og fortalte om det som hadde skjedd. Kort tid etter ble han pågrepet av politiet.

- Han har prøvd alt for å huske uten å klare det. Motivet er for ham uklart. Han forstår at det er han som er gjerningsmannen og er fullstendig klar over at han skal ta ansvar for det han har gjort. Min klient beskriver det som fryktlig å ha tildelt henne så mange knivstikk og forstår ikke hvorfor. Han er en person ingen forstår hvorfor kan ha gjort noe slikt, sier forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen.

Den judisielle observasjonen konkluderer med at 22-åringen var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg