tirsdag 20. september 2011

Vil finne Breiviks spillvenner

Politiet har bedt produsenten av spillet World of Warcraft om hjelp til å finne personer terrorsiktede Anders Behring Breivik spilte mot.

Ifølge VG skal det være særlig seks ulike spillere som politiet konsentrerer seg om. Politiet mistenker ifølge avisa at Breivik kommuniserte med flere av personene han spilte mot.

– Vi ønsker å snakke med disse personene. Befinner de seg i utlandet, så finner vi dem. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere mer om World of Warcraft, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Går igjennom all aktivitet

Det er på bakgrunn av gjennomgangen av Breiviks PC og hans aktivitet på internett at politiet har startet jakten på blant annet spillvenner av den terrorsiktede.


Cristian Hatlo (Foto: Øyvind Bye Skille/NRK)SAUMFARER: Politiet vil gå gjennom all aktiviteten til Anders Behring Breivik på internett.
Foto: Øyvind Bye Skille/NRK
– Vi går gjennom alt hva han har gjort og hvem han har hatt kontakt med, både når det gjelder World of Warcraft, Facebook, e-post og andre steder hvor han har hatt kontakt med andre, sier Hatlo.
LES OGSÅ:
– Best for alle at saken ikke drar ut


Brevik har i avhør fortalt at han brukte mye tid på spillet World of Warcraft, noe han også omtaler i teksten han sendte til en mengde mottakere samme dag som han gjennomførte terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya. 32-åringen har tidligere forklart sine bevegelser på Utøya som om han befant seg i et voldelig dataspill. For sju år siden tok han et friår for å kunne konsentrere seg om spillet på heltid.

Innrømmer tidspress

Mandag ble Breivik varetektsfengslet i åtte nye uker, fire av dem i full isolasjon. Under fengslingsmøtet kom det frem tydelige signaler om at Oslo tingrett helst ser at etterforskningen ikke trekker ut i tid.
Utgangspunktet er at en rettssak bør være ferdig innen sommeren neste år, noe politiet ser på som utfordrende.
– Vi ser i utgangspunktet på det som en ganske stor utfordring med tanke på alt vi må gjøre innen den tid. Vi har et enormt tidspress på oss, men har det som intensjon, sier politiadvokat Christian Hatlo til NRK.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg