fredag 11. november 2016

EU-midler avduket for grønne skipsbyggingsprosjekter



Den europeiske investeringsbanken og Frankrikes Société Générale har inngått en rammeavtale for å mobilisere 150 milioner €uro for støtte til skipsbyggingsprosjekter som fremmer "bærekraftig transport og miljøvern".

Avtalen er første gang EU garanti mekanismen har blitt brukt til å levere utslippsreduksjoner fra skipsfarten.

Flyttingen ble støttet av den franske regjeringen, som antydet avtalen kan bli etterfulgt av tilsvarende investeringer.

"Under CIMER (interdepartementale utvalget for the Sea) møte i oktober 2015 besluttet regjeringen å gjennomføre dette økonomiske verktøy ved å godta et pilotprosjekt i Frankrike," sa Alain Vidalies, fransk statssekretær for transport, hav og fiskerineringa. "Det vi presenterer i dag er en innledende illustrasjon av denne dynamikk, som jeg håper vil spre seg over vår maritime økonomi, og føre til tilsvarende avtaler i andre sektorer."

EU-kommissæren for transport Violeta Bulc kommenterte for bare ti dager siden at "Den maritime sektor må spille sin rolle i å takle klimaendringer." Der fremgang blir gjort på et internasjonalt nivå. I nær fremtid vil skip slippe ut mindre svovel og innsatsen for å kutte i CO2-utslippene har blitt trappet opp. Dette vil kreve umiddelbar investering, noe som dagens avtale vil bidra med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Populære innlegg